EVENTBASERET KAMPAGNE FOR PUMA SOCIAL KOMPLET MED HEMMELIGE PRIVATKONCERTER OG INDEFROSNE PUMA SNEAKS.

Puma har altid haft en mere social tilgang til sport end konkurrenterne Nike og Addidas. For Puma handler det mere om kærligheden til sport end om at sejre. Derfor lå den også lige til højreskøjten, da Puma for et par år siden introducerede universet ’Puma Social’, der handler om at hylde fællesskabet og have det sjovt.

The ”After Hours Athlete” har erkendt, at vi ikke alle er født med et atletgen og derfor ikke kommer til at vinde Tour de France 7 gange i træk. Men derfor kan vi jo godt elske sport og at konkurrere. “Life is simply more fun when you’re keeping score”, hvad enten sporten hedder fodbold, sæbekasseræs eller Super Mario. Verden er fuld af spil, der skal spilles, og at de kan spilles med en drink i hånden, gør dem absolut ikke dårligere.

Opgave: Puma Danmark ønskede at skabe det, man i reklamebranchen kalder “brandheat” på deres livsstilsprodukter – specielt deres sneakers Dallas, Retro og Clyde. En måde at opnå brandheat på er at skabe nogle ambassadører inden for det ønskede segment – i dette tilfælde de unge og modebeviste. Trendsættere og fashionistas. Vi skulle have gang i den københavnske og aarhusianske undergrund. Og her hjælper reklamepostulater ikke. Hos disse first movers skal et brand ”walk the walk” og bevise sit værd for at vinde hjerter. Brandet skal vise at det forstår livsstilen og deler værdierne med målgruppen. Det gør Puma allerede, så opgaven var at målrette Puma Social universet mod en specifik dansk målgruppe.

Kampagnen: Ideen var egentlig meget enkel. Ved at skabe en række spændende arrangementer og begivenheder i Aarhus og København, samlede vi de mest modebevidste frontløbere og lod dem interagere med den “mørkere” side af Puma.

Vi lancerede kampagnen med en rød puma helikopter, der gate-crashede festen “Kapsejladsen” med 20.000 universitetsstuderende i Aarhus. Helikopteren hejste værten Huxi Back ned til festen i seletøj og for fuld musik. Med tusindvis af Hacky sack bolde og flyers med invitationer til de forskellige arrangementer angreb vores ’Puma attack team’ byen, og QR koder trak folk ind på pumasocial.dk, hvor de kunne finde info om en række eksklusive private koncerter med upcoming bands, der spillede i nogle af de mest cool butikker i Aarhus og København.

En isbar dukkede pludselig op under Clemensbro i Aarhus. Bygget af flere tons is og med indefrosne PUMA sneakers i kuberne. Man kunne smadre kuberne og nappe sig et par sneakers, som man så kunne bytte til den rigtige størrelse og model hos en af byens pumaforhandlere efterfølgende. Alt sammen til gratis drinks og breakdance.

Arrangementet blev afrundet af en Puma Social Club i begge byer. Mere end 700 unge medlemmer af den danske kreative undergrund oplevede bands og DJs som Tomboy, Fredski, The Echo Vamper, Filur, Lasse Dearman, Ernest Blackwell, Cola Freaks og Homewrecker fyre den af i butikkerne og på Puma Social Club over weekenden.

Var det så en succes? Har vi opnået den opmærksomhed i målgruppen, vi ønskede? Det er svært konkret at måle på, men mere end 25.000 unge interagerede på en eller anden måde med Puma over de to weekender kampagnen kørte. Vi have ikke nogen form for kommerciel reklame til at bakke arrangementet op, udover de flyers, der blev delt ud. Naturligvis havde vi en gennemarbejdet PR-strategi, der virkede efter hensigten. Arrangementet fik masser af omtale på blogs og i artikler på nettet.

pumabilleder
pumabilleder21
Events

PR